Polyester zwemvijver lenteklaar maken

By in ,
3075
Polyester zwemvijver lenteklaar maken

Kijk je ook al uit naar het moment dat de dagen langer en warmer worden? Het moment dat je opnieuw een plons kan nemen in je zwemvijver? Dan moet je eerst je polyester zwemvijver lenteklaar maken.

Je kijkt al uit naar het moment dat de vogels opnieuw beginnen te fluiten, de dagen wat langer worden maar ook wat warmer worden. Met andere woorden je kijkt al uit naar het moment dat de lente in het land is. Maar er zijn dan ook nog een heleboel zaken die je in orde wilt brengen voor je kan genieten van de eerste lentezon. Zo wil je graag dat al je polyester bloembakken op zijn plaats staan, maar ook je polyester zwemvijver kan een onderhoud gebruiken. Hoe maak je je zwemvijver nu lenteklaar? Wat kan je hier voor doen? Wat heb je hiervoor nodig? Wij helpen je op weg zodat je polyester zwemvijver helemaal lenteklaar is en je zorgeloos kan genieten van de eerste zonnestralen.

Hoe maak je een polyester zwemvijver lenteklaar?

Om te beginnen, wil je graag dat je polyester zwemvijver helder en schoon is om te zwemmen. Daarom is het onderhoud van je zwemvijver enorm belangrijk. Er zijn een heleboel zaken die ervoor zorgen dat je zwemvijver vervuild is. Maar hoe maak je die nu lenteklaar? Hoe beperk je het aantal algen? Wij helpen je graag verder.

Het eerste dat je kan doen om je zwemvijver lenteklaar te maken, is snoeien in je vijverplanten. Eerst en vooral is het noodzakelijk om je planten op tijd te snoeien. Enkel op die manier kan je de groei van je vijverplanten stimuleren. Het beste is dat de vijverplanten zo’n 10 cm boven het wateroppervlak uitsteken. De gesnoeide bladeren haal je ook best uit je zwemvijver. Maar wat kan je daarnaast nog doen? Naast de gesnoeide bladeren kan er ook zo vuil in je zwemvijver belanden. Bladeren vallen van de bomen en kunnen ook in je polyester zwemvijver belanden. De bladeren dat op het oppervlak belanden, kan je best uit het water scheppen. Vooral in de herfst is dit een belangrijke taak. Hoe regelmatiger je dit doet, hoe sneller je klaar bent met dit taakje als de lente er aan komt. Je kan deze bladeren ook met een slimmer opvangen. Als je dit hebt, moet je wel regelmatig het mandje legen.

Dus we hebben al de vijverplanten gesnoeid en de bladeren uit de zwemvijver gevist, maar hiermee is je zwemvijver nog niet lenteklaar. De volgende stap is de bodem en wanden schoonmaken. De wanden, bodem en trap kan glad worden door aanslag. Dit kan zijn door een te veel aan algen. Om de wanden en bodem schoon te maken, kan je gebruik maken van een vijverstofzuiger of een zwembadrobot. Maar ook de algengroei neem je het best onder handen. Je polyester zwemvijver ligt op een zonnige plaats in je tuin. Dat is logisch want je wilt dat het water snel opwarmt. Maar omdat de zon meer invloed heeft op je zwemvijver, groeien de algen ook sneller. Je kan de algengroei op drie manieren tegengaan, namelijk

  • Door het regelmatig testen van de GH- en KH-waarden. Zo kan je controleren of er een goed biologisch evenwicht is in je zwemvijver. Als het nodig is, kan je het water een handje helpen door producten aan toe te voegen.
  • Door een UV-C filter te gebruiken. Hierdoor krijgen zweefalgen geen kans. Je moet wel jaarlijks de lamp van de filter vervangen. Enkel zo kan deze filter een optimale werking garanderen.
  • Door een anti-alg middel dat de fosfaten gaat binden. Hierdoor krijgen je vijverplanten ook meer plek om te groeien en zorg je voor een biologisch evenwicht van je zwemvijver. De draadalgen die nog in je zwemvijver rondzwerven, kan je aanpakken met de stofzuiger.

Stappenplan

Dus we vatten nog even samen wat je kan doen om je polyester zwemvijver lenteklaar te maken.

  • Snoei je vijverplanten.
  • Verwijder gevallen bladeren en ander vuil uit je vijver.
  • Hou de wanden en bodem schoon met behulp van een vijverstofzuiger of zwembadrobot.
  • Pak de algengroei aan.

Kortom, twijfel niet langer en maak je polyester zwemvijver lenteklaar dankzij ons handig stappenplan. Zo kan je zorgeloos genieten van de eerste zonnestralen, de vogels die fluiten en zo veel meer. Heb je nog vragen of advies nodig? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)