Polyester plantenbakken

polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken zijn perfect voor elke tuin. Het design is erg strak en oogt heel nieuw. Het gaat gemakkelijk tientallen jaren mee en is bovendien ook nog eens vorstbestendig.

Een polyester plantenbak weegt daarbovenop helemaal niet veel, voor de hele grote modellen zal dit ongeveer enkele tientallen kilo’s zijn, maar niet meer. Hierdoor kan je deze dus erg gemakkelijk plaatsen of verplaatsen in de tuin of op het terras. Doordat de kleur van deze bakken door en door hetzelfde is, zal schade niet al te veel opvallen. Verder brengen wij ook op ongeveer 5 cm boven de bodem een buisje aan als drainage systeem zodat de plantjes in de bakken niet verdrinken.

 

Doordat een polyester plantenbak zowel licht als vorstbestendig is, is dit ideaal om buiten in de tuin te gebruiken. Deze plantenbakken hebben een heel moderne look en maken elke tuin meteen een stuk luxueuzer. Het simpele design van polyester zorgt er echter ook voor dat dit ook perfect past bij een meer natuurlijke tuin. De polyester plantenbakken kunnen ook op het terras en zelfs binnen gebruikt worden. Wanneer er een set wieltjes aan toegevoegd wordt, kan je de plantenbak ook heel gemakkelijk verplaatsen zonder er al te veel last van te hebben.

 

Polyester plantenbakken zijn ideaal om bepaalde ruimtes te scheiden van elkaar

Wanneer je enkele ruimtes hebt die eigenlijk verschillende functies hebben, denk zo bijvoorbeeld aan een werkplek en woonruimte, dan kan je met enkele polyester plantenbakken een heel aangename scheiding creëren. Hiervoor gebruik je best dunne, langwerpige plantenbakken. Deze bieden enorm veel mogelijkheden en hebben een aangenaam design. Planten zijn verder ook heel goed om in je buurt te hebben, ze produceren namelijk zuurstof. Uit onderzoek blijkt ook dat ze goed zijn voor de concentratie. (Raanaas e.a., 2010)

Wanneer je als scheiding een muur gebruikt, maak je de ruimte kleiner. Met een plantenbak behoud je de open ruimte en kan je toch het nodige afschermen.

 

Voorziening van een PU schuimlaag op onze polyester plantenbakken

Al onze polyester plantenbakken maken wij met polyurethaanschuim, ook wel PU schuim genoemd. Het PU schuim heeft namelijk een gesloten celstructuur dat dient voor onder andere het vullen van dubbele bodems bij boten, voor isolatie en mallen voor modellen. Hierdoor is het dus ook ideaal voor het gebruik in polyester bakken. Er zijn ook geen naden of onzorgvuldige aansluitingen mogelijk doordat dit in één aansluitende laag gedaan wordt.

 

Voordelen van polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken brengen veel voordelen met zich mee. Dit maakt het erg interessant om te kiezen boven andere plantenbakken die gemaakt zijn uit bijvoorbeeld beton.

Polyester is namelijk een fantastisch middel dat enorm veel mogelijkheden biedt, je kan er elke vorm mee maken en het is enorm stevig. Dit komt ook doordat het volledig versterkt wordt met glasvezel. Ze nemen bijna geen vocht op en kunnen daardoor bijvoorbeeld niet kapot vriezen. Hierdoor kan je een polyester plantenbak buiten laten staan zonder deze ooit binnen te moeten zetten. Het heeft ook een levensduur van enkele tientallen jaren.

Lees HIER alle voordelen van polyester bakken

 

Het gebruik van een drainage systeem is essentieel bij polyester plantenbakken

Polyester plantenbakken hebben een drainage systeem nodig zodat de planten geen teveel aan water kunnen krijgen. Wij plaatsen op ongeveer 5 centimeter boven de bodem een buisje, dit gaat ervoor zorgen dat het teveel aan water steeds vlot weg zal lopen zodat de planten altijd veilig zullen zijn.

 

Schoonmaak van de polyester plantenbakken

We adviseren graag dat de plantenbakken tot tweemaal per jaar gereinigd worden. Hierbij houd je verder ook best rekening dat sommige schoonmaakmiddelen het materiaal kunnen beïnvloeden of zelfs beschadigen. Daarom reinig je deze bakken beter niet met staalwol, oplosmiddelen, schuurpapier of andere schurende materialen. Ook een hogedrukreiniger kan schade veroorzaken. Je kan eventueel een specifiek polyester cleaner schoonmaakmiddel aanschaffen, deze zijn hier speciaal voor gemaakt.

 

Plaatsing van de polyester plantenbakken

De polyester plantenbakken maken we in ons atelier. Je geeft ons op voorhand de afmetingen door die je wenst te hebben en wij maken dit exact hoe je het ziet. Alle ral-kleuren zijn mogelijk. Je kan in de tuin alvast de nodige grond uitgraven indien je de plantenbakken in de grond wenst te hebben. Uiteraard kan dit ook geplaatst worden zonder het in te graven. Eens je de plantenbak begint te vullen, zal deze heel stevig staan en kan dit niet zomaar omvallen. Wanneer een polyester plantenbak gevuld is, weegt dit gemakkelijk meer dan honderd kilo, afhankelijk van de grootte van de bak.

polyester bakken op maat polyester plantenbakken