Polyester zwemvijver

Een polyester zwemvijver geeft niet alleen meer visuele waarde aan je tuin, het is ook enorm milieuvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud. Het past zowel bij moderne en natuurlijkere tuinen. De natuurlijke look is onovertroffen, je combineert letterlijk het zwemgedeelte van een zwembad met het plantengedeelte van een zwemvijver om zo tot een prachtig geheel te komen waarin je letterlijk in de natuur zwemt.

 

Wat is de ideale ligging voor een zwemvijver in de tuin

 

De lichtsterkte bepaalt hoe snel de vijverplanten in je zwemvijver gaan groeien, daarom zoek je best een plek in de tuin waar genoeg zonlicht straalt. Het is aangeraden om een plaats te zoeken waar ongeveer een halve dag zonlicht op kan schijnen. Te veel zonlicht zorgt er namelijk voor dat algen sneller gaan groeien.

Zoek voor een plaats waar ook niet te veel wind is. Te veel wind is namelijk niet bevorderlijk voor de plantengroei en de waterkwaliteit.

Hou rekening met bomen, het is beter om je polyester zwemvijver niet meteen naast een boom te plaatsen, dit kan teveel schaduw geven waardoor de waterflora niet genoeg kan groeien. Ook zullen er hierdoor teveel zaden en vruchten in het water vallen, wat een nadelig gevolg kan hebben voor het water en de waterfauna indien deze giftig zijn.

Uiteraard zal je dan ook in de herfst veel werk hebben om alle bladeren uit de vijver te halen, bladeren kunnen ook verzuren door het water, wat het evenwicht in de zwemvijver in gevaar kan brengen.

Met een skimmer kan je wel een groot deel van deze bladeren en ander afval wegfilteren.

Een polyester zwemvijver is een heel mooie toevoeging aan je tuin, daarom wil je hiervan ook visueel kunnen genieten als je binnen in huis bent, kijk daarom zeker even vanuit je woonkamer of keuken of je de locatie waar je de zwemvijver wil plaatsen ook kan zien liggen, zo heb je het hele jaar door genot.

Een tuinhuis of extra terras past ook altijd zeer goed bij een zwemvijver, hou daar ook zeker rekening mee bij het plaatsen zodat je op een later tijdstip nog ruimte hebt om dit toe te voegen.

 

Vormgeving van de polyester zwemvijver

 

Net zoals bij de aanleg van een polyester vijver kan je de vormgeving van de zwemvijver geheel zelf bepalen. Je kan dit rond, rechthoekig, vierkant of zelfs zeshoekig maken. We kunnen van elke soort zwemvijver de perfecte polyester er rond maken.

Is een polyester zwemvijver wel hygiënisch

 

Een polyester zwemvijver kan je gemakkelijk onderhouden via een filter dat de waterflora zo min mogelijk verstoort. Met een filter en een pomp hou je de zwemvijver dus het schoonst. Je kan geen chloor of andere chemische middelen gebruiken want dan zal je de flora vernietigen. In een zwemvijver komen ook kikkers, salamanders, vissen en insectjes voor, dit geeft de vijver meteen meer leven en is er ook heel goed voor. Ook de verkleuring naar een groenige tint is compleet normaal, dit komt een deel door de algen die zich in het water bevinden. Indien je geen fan bent om het zwembad te delen met het waterfauna, kan je ook ons aanbod polyester zwembaden (Link naar polyester zwembaden) bekijken.

 

Plaatsing van de polyester zwemvijver

 

Nadat je jouw zwemvijver uitgegraven hebt komen we ter plaatse om het polyester er op te maken. Dankzij onze professionele plaatsingsmethode en dankzij ons gebruik van de speciale vinyl ester polyester, zal je helemaal geen last hebben van osmose. Door de lange levensduur van onze kwalitatieve polyester zal je levenslang genot hebben van deze zwemvijver. Het kan ook aardig goed tegen een stootje, indien er ooit schade is, kan dit enorm gemakkelijk gemaakt worden met polyester. Indien je met een folie werkt moet je namelijk de complete folie weggooien.

 

Wat zijn nu precies de voordelen van een polyester zwemvijver

 

Polyester wordt steeds vaker gebruikt bij zwemvijvers. Dankzij de sterke materie gaat dit enorm lang mee en hoef je niet de volledige folie te vervangen bij schade. Je kan op de plaats waar de schade aangebracht werd simpelweg opnieuw polyester toevoegen. We verwerken ook de skimmers en de pompen in de polyester.

Wanneer de zon schijnt, warmt dit het polyester op, waardoor je hele zwemvijver aangenaam warm wordt, zo moet je ook geen kosten uitgeven aan elektriciteit.

Doordat een zwemvijver quasi zelfreinigend is, spendeer je ook veel minder tijd aan de schoonmaak hiervan in vergelijking met een zwembad.