Polyester vijver

Polyester vijver
Een polyester vijver is ongetwijfeld één van de hoogtepunten die je in jouw tuin kan hebben. Het is een zeer sierlijke toevoeging en brengt meteen ook meer leven in de tuin.

Ligging in de tuin

Voordat je een vijver aanschaft, dien je eerst even te kijken waar je precies de vijver wenst te plaatsen. Hou hierbij onder andere rekening met de ligging van nabije bomen. Het is ideaal dat deze af en toe voor wat schaduw aan de vijver kunnen zorgen, maar als bomen te dichtbij staan, dan zullen er geregeld bladeren in vallen. Dit zorgt er niet enkel voor dat je geregeld de bladeren eruit zal moeten halen, maar sommige bladeren verzuren ook het water. Verder kunnen de zaden en vruchten ervoor zorgen dat de planten vergiftigd worden. Als het echt niet anders kan, dan kan je een vijvernet spannen in de herfst om de afgevallen bladeren op te vangen. Deze bladeren kunnen namelijk ook voor verstoppingen in de bodemdrainage zorgen. Met een skimmer kan je de afgevallen bladeren wel verwijderen van het wateroppervlak. Denk verder ook aan de stand van de zon en hoe vaak de vijver in de zon zal liggen, ongeveer een halve dag zon is ideaal. Hou ook rekening dat je in de toekomst eventueel ooit een tuinhuis of terras in de buurt van de vijver kan plaatsen, zo hoef je de vijver nooit te verleggen. Wanneer je de vijver vanuit je woonkamer of keuken zal kunnen zien liggen, dan weet je meteen dat je een fantastische locatie gekozen hebt.

Vormgeving van de polyester vijver

Nadat je een ideale locatie gevonden hebt, kan je met wat kalk of zelfs met touwen de vorm van je polyester vijver bepalen. Vervolgens kan je deze dan afmeten om te kijken hoe groot het precies is. Hierna kan je dan zelfs binnen de geplaatste vorm beginnen kijken hoe alles eruit gaat zien. Je kan bijvoorbeeld een waterval ergens toevoegen of kijken hoeveel planten erin de vijver zullen passen.

Plaatsing van de polyester vijver

Wij maken ter plaatse jouw droomvijver met polyester in elke vorm die je maar wenst te hebben. We kunnen dit ook vooraf in ons atelier voor je maken en vervolgens komen leveren. Let wel op dat een voorgevormde polyester vijver niet aan te raden is bij grotere vijvers. We doen het graafwerk niet zelf, zorg er dus zeker voor dat alle afmetingen op voorhand goed doorgegeven worden. Via onze professionele plaatsing en dankzij ons gebruik van speciale vinyl ester polyester, zal je geen last hebben van osmose. Dit ook doorheen de vele jaren, polyester heeft namelijk een zeer lange levensduur en kan aardig goed tegen een stootje.

Wat zijn nu precies de voordelen van een polyester vijver

Polyester wordt steeds vaker als materiaal gebruikt bij vijvers. Dit komt doordat je in polyester elke vorm die je maar wenst te hebben kan maken. Verder is het ook een sterke materie die goed tegen een stootje kan. Hierdoor heeft de constructie een lange levensduur en bovendien is het ook heel gemakkelijk om te repareren. Je kan er ook heel eenvoudig modellen voor filterbakken, waterlopen en zelfs watervallen mee maken. De randen van de vijver zijn heel gemakkelijk af te werken op diverse manieren. Je kan ook skimmers, drains en zelfs ramen eenvoudig aanbrengen. Dankzij de kwaliteit van polyester heb je, na de eenmalige investering, een prachtige vijver waarvan je jarenlang zal kunnen genieten. Zowel tuinarchitecten als viskwekers verkiezen uit polyester vervaardigde vijvers vaak over een vijver uit folie. De vijverranden kunnen ook veel mooier afgewerkt worden. Wanneer je een vijverfolie gebruikt moet de rand altijd weggewerkt worden onder stenen, aarde of een houten rand die een deel over het water uitsteekt. Met polyester worden deze randen netjes afgewerkt.

We kunnen ook een polyester vijver maken voor koi vissen

Onze polyester vijver kan ook gemaakt worden voor de prachtige Koi vissen. Een koi vijver dient heel steriel te zijn, je plaatst er beter geen planten in want de kois zullen dit meteen opeten, zo gaat de waterkwaliteit meteen achteruit. Een koi vijver dient ook dieper te zijn dan een “gewone” vijver. Dit doet men om een grote schommeling in de watertemperatuur te voorkomen. Verder heeft een koi ook meer ruimte nodig dan andere vissen Verder heeft een koi ook een zeer goede waterkwaliteit nodig. Hierdoor zal je dus een grote filtercapaciteit nodig hebben, maar ook een goede vijverpomp. De pomp brengt dan genoeg water naar de filter en de filter heeft dan voldoende capaciteit om de hoeveelheid water dat de pomp creëert aan te kunnen.