Polyester zwembad op maat (vinylester)

Polyester zwembad

Een zwembad in je eigen tuin, wellicht heb je er al enkele keren over nagedacht. Echter horen we vaak dat mensen toch nog bang zijn van het prijskaartje. Daarom maken wij zwembaden uit polyester. Deze in verhouding relatief goedkoop en gemakkelijk in de aanleg. Verder is een zwembad uit polyester ook uiterst populair dankzij de vele andere voordelen die ze met zich meebrengen.

Een privé zwembad is een echte meerwaarde voor je tuin en is een aanschaf voor het leven. Twijfel daarom niet te lang want eens je het zwembad hebt, zullen al je zorgen verdwijnen terwijl je lekker aan het dobberen bent in het zalige water. Wij maken een gepersonaliseerd polyester zwembad, precies hoe jij het zelf wenst te hebben, zodat het een ideale toevoeging aan jouw tuin wordt.

Wat is de ideale ligging voor een zwembad in de tuin

Vooraleer je een zwembad plaatst, bekijk je best altijd grondig op welke plaats je er het meest uit kan halen. Zo raden we zeker aan een plek in je tuin te zoeken waar er vaak genoeg zonlicht straalt. Probeer ook zeker om je zwembad niet naast bomen te plaatsen zodat je niet steeds bladeren uit het water moet halen. Als je bijvoorbeeld je zwembad naast een appelboom plaatst, zal je ook druk bezig zijn om de appels uit het water te halen. 

Met een skimmer kan je gelukkig wel alvast een groot deel van de bladeren en ander afval wegfilteren, het is dus geen totale ramp als het niet anders kan en er toch nog wat bomen in de buurt staan.

Een polyester zwembad is verder ook een prachtige toevoeging aan je tuin. Het is altijd leuk als je er vanuit je keuken of woonkamer kan naar kijken. Zo heb je het hele jaar door genot van je zwembad.

Een zwembad is ook meteen een ideale plaats om een terras naast te bouwen. Zo kan je met vrienden gezellig genieten van een mooie zomerdag.

Uiteraard past een tuinhuis of pool house ook enorm goed bij een zwembad. Je kan op lange termijn hier ook rekening mee houden zodat je op een later tijdstip nog steeds de mogelijkheid hebt om dit toe te voegen naast het zwembad.

Een polyester zwembad is relatief goedkoop

Het aanleggen van een polyester zwembad is relatief gemakkelijk en duurt niet al te lang. Verder is een polyester zwembad ook goedkoper dan andere monoblok zwembaden. 

Wij gebruiken een heel speciale polyester, namelijk vinyl ester. Op deze manier zal er geen osmose beginnen te vormen in het zwembad. Hierdoor blijft je zwembad altijd in een perfecte conditie en betaal je veel minder dan andere monoblok zwembaden. Een zwembad uit polyester is ook nog steeds zeer soepel en stevig, net zoals een polypropyleen of epoxy zwembad. Het brengt dus enkel voordelen met zich mee.

Het is heel gemakkelijk om een polyester zwembad te plaatsen.

Doordat een polyester zwembad op voorhand tot een monoblok gegoten wordt, verloop de inbouw van het zwembad relatief snel. Je kan de kuip bijna letterlijk kant en klaar in de tuin ingraven.

Voordat je het zwembad erin plaatst dien je uiteraard eerst voldoende grond uit te graven. Vervolgens 

Nadat je de vorm voor het zwembad uitgegraven hebt, kan de ondergrond gemetst worden, maar kan er ook stabilisé gebruikt worden. Dit kan afhankelijk van de bodemsamenstelling besloten worden. Hierna komen we ter plaatse om het polyester zwembad geheel gepersonaliseerd te maken. 

Voordelen van een polyester zwembad

Een polyester zwembad van bij ons brengt ook vele voordelen met zich mee. Zo zijn onze zwembaden UV-bestendig waardoor ze niet gaan  verkleuren door de zonnestraling. Dit komt doordat wij het polyester zwembad uit meerdere lagen maken. Wij gebruiken hiervoor onder andere twee lagen glasvezel. Bovenop komt ook nog eens een voorverzegeling en vervolgens komt er nog eens een top coat op. De top coat bepaalt de kleur van het zwembad en is tevens bestand tegen chloor en reiningsmiddelen. 

Alle vormen voor je polyester zwembad zijn mogelijk

Om je zwembad proper te houden kan je een rolluik gebruiken. Dit is enorm praktisch en gemakkelijk in gebruik. Het zorgt er verder ook voor dat kinderen en zelfs dieren niet per ongeluk in het water kunnen vallen.

Wij kunnen met het polyester een extra bak aanmaken waarin vervolgens een rolluik systeem geplaatst kan worden. Esthetisch gezien is dit heel aantrekkelijk want je zal hierdoor het rolluik niet meteen zien. Je kan er bijvoorbeeld een klein houten terras boven leggen waar je dan enkele ligstoelen bij kan plaatsen. Wanneer er een storing in het systeem van de rolluiken is, kan dit ook heel gemakkelijk gerepareerd worden.

Een zwembad met onderwater verlichting geeft ook een heel leuk effect om je zwembad. Wij maken daarom ook uit polyester de vormen die je zelf wenst te hebben om hier verlichting bij toe te voegen.

Nog een ander leuk effect is een waterterras, hiermee kan je loungen in je eigen zwembad. Wij kunnen uit polyester een waterterras creëren waarmee je een gezellig stukje ondiep water hebt waar  je kan liggen, dobberen, zitten of zelfs met je voeten in kan zitten. 

Vervolgens kan er ook een trap uit polyester gemaakt worden.

Denk zo bijvoorbeeld aan een leuke romaanse trap, die cirkelvormig in het water verdwijnt of een eerder klassieke rechte trap, we kunnen uit polyester elk soort trap maken.

Uiteraard kunnen we ook een ingangen voor skimmers maken, zo blijft je zwembad proper.

Een ander leuke gadget dat je aan je zwembad kan toevoegen is een jetstream, hier maken we uit polyester een ingang zodat je dit kan toevoegen aan je zwembad. Een jetstream zorgt ervoor dat je tegen de stroom in kan zwemmen, zo blijf je letterlijk ter plaatste zwemmen, het oppervlak van je zwembad kan hiermee dus veel kleiner zijn zonder dat je er minder in kan gaan zwemmen.

Hier genereert het systeem een heel krachtige stroming dat zelfs een professionele zwemmer uitdagend zal vinden. Eerst zuigt de jetstream het water uit het zwembad en vervolgens stuurt deze het met extra kracht terug het water in, dankzij deze kracht kan je dus gewoon ter plaatse zwemmen.

De jetstream is een must have voor sportieve zwemmers, je kan hiermee dagelijks aan je conditie werken zonder steeds naar een openbaar zwembad te gaan.