Voordelen van een polyester bak

De voordelen van een polyester bak zijn eindeloos. Zo zijn ze bijvoorbeeld tegen alle weersomstandigheden bestendig. Maar wat zijn de andere voordelen van een polyester bak? Wij lijsten ze even voor je op.

polyester bak bruin

Het is een stevige en vochtbestendige bak

Polyester is een fantastisch middel dat enorm veel mogelijkheden biedt, je kan er elke vorm mee maken en het is enorm stevig. Het is een polymeer dat uit een keten van esterbindingen bestaat en dat volledig versterkt wordt met glasvezel. Ze nemen bijna geen vocht op en kunnen daardoor bijvoorbeeld niet kapot vriezen. Hierdoor kan je een polyester plantenbak buiten laten staan zonder deze ooit binnen te moeten zetten. De polyester bak gaat ook meteen tientallen jaren mee zonder enige problemen. Wij gebruiken verder ook een speciaal polyester, namelijk vinyl ester. Dit gebruiken we voor zwembaden, zwemvijvers en vijvers. Vinyl ester zorgt ervoor dat er geen osmose kan vormen, hierdoor gaat de polyester bak dus nog langer mee.

 

Voordelen van een polyester bak: het is zo licht als een veertje  

Wat heel leuk is aan een polyester bak, is dat het helemaal niet veel weegt. Een grote bak van bijvoorbeeld 100 cm x 100 cm met een diepte van 40 cm weegt ongeveer slechts 10 kg. Hierdoor kan je de polyester bak zonder enige moeite zowel binnen als buiten op jouw favoriete plaats zetten. Let wel op, eens de bak gevuld is met potgrond, zal deze wel heel veel wegen. Zo kunnen er gelukkig ook geen dieven aan de haal met jouw mooie polyester bakken.

 

Het is heel gemakkelijk om zelf een drainage te maken

Een standaard polyester bak heeft geen gaten in de bodem. Echter is het bij de polyester plantenbakken zeker nodig om er een drainage systeem in te hebben. Wij kunnen dit voor je aanbrengen. Hiervoor gaan we ongeveer 5 centimeter boven de bodem een buisje aanbrengen, die het teveel aan water eruit laat lopen zodat je planten en bloemen nooit kunnen verdrinken bij een teveel aan water.

 

Een polyester bak blijft heel lang warm

Polyester is het perfecte isolatiemateriaal, hierdoor hoef je jouw polyester plantenbakken in de winter niet binnen te zetten of te verplaatsen. De wortels van vorstgevoelige bomen blijven lekker warm het hele jaar door.

 

Een polyester bak kan gemaakt worden in alle vormen en maten.

We kunnen een polyester bak in elke vorm of maat maken. Het is een lichte materie waardoor het gemakkelijk te plaatsen is. Voor een zwembad kan dit bijvoorbeeld ook heel leuk zijn om een speciale vorm te gebruiken. Je kan heel creatief omgaan met de vormgeving van polyester bakken. Denk zo maar eens aan enkele leuke ronde polyester plantenbakken in je tuin of een zeshoekige polyester plantenbak die binnen staat met aan elke hoek een andere plant of bloem.

 

Met polyester plantenbakken kan je jouw terras afdekken

Een heel leuk effect met polyester plantenbakken is dat je een 4-tal van deze bakken rond de hoeken van een rechthoekig of zelfs vierkant terras kan zetten. Wanneer hier dan wat leuke planten ingezet worden, wordt je terras helemaal afgedekt en creëer je een gezellige sfeer met genoeg privacy.

Het voelt ook meteen heel aangenaam aan dat je bijna letterlijk in de natuur zit. Zo kom je erg snel tot rust.

 

Onze polyester bakken zijn door en door gekleurd

Doordat onze bakken door en door gekleurd zijn, zal je beschadigingen nauwelijks kunnen merken. De kleur van de buitenkant van de bak is namelijk hetzelfde als de laagjes eronder. Een van onze populairste kleuren is zwart, dit is dan uit antraciet met een hoogglans. Verder is wit ook heel populair, dit is zuiver met een hoogglans. Wij kunnen onze polyester bakken in alle ral-kleuren aanbieden. Laat ons gewoon weten welke kleur je graag hebt en we maken het voor je.

Een polyester bak die als zwembad dient kunnen we in 6 verschillende kleuren aanbieden. Verder wordt er bij deze bakken een andere coating gebruikt die goed bestand is tegen chloor en allerhande soorten reinigingsmiddelen.

 

Er kunnen zelfs wieltjes op!

Wanneer je een polyester plantenbak hebt en de plant er reeds in zit, kan het toch eens zijn dat je deze graag gaat verplaatsen naar bijvoorbeeld een andere kant van het terras. Dit kan al snel een heel karwei worden want een gevulde plantenbak kan al snel rond de honderd kilo wegen. Daarom is het interessant om te overwegen om wieltjes te gebruiken bij bakken die je mogelijk in de toekomst nog wenst te verplaatsen. We kunnen deze heel eenvoudig aanbrengen zodat je hier helemaal geen zorgen mee hebt.

 

Voordelen van een polyester bak: de lange levensduur

Doordat polyester een duurzame materie is, zal je van een heel lange levensduur kunnen genieten. Polyester gaat tientallen jaren mee zonder enig probleem. Verder heeft polyester ook geen speciale behandeling nodig. Met wat water kan je het gemakkelijk proper houden. Eventuele schade valt ook heel snel te repareren.

polyester bak grijs