Polyester zwembad herstellen

By in
5153
Polyester zwembad herstellen

De dagen worden steeds warmer. Ideaal dus om een duik te nemen in het frisse water, maar jouw zwembad is kapot. Hoe kan je een polyester zwembad herstellen?

De dagen worden warmer en je kijkt al uit naar het moment dat je een frisse duik kan nemen in het heldere water van je zwembad. Maar je polyester zwembad vertoont een paar gebreken. Hoe kan je deze herstellen? Wat heb je er voor nodig? Wij helpen je op weg zodat je polyester zwembad herstellen een makkelijke klus is. Ideaal om nadien een frisse duik te nemen.

Hoe kan je een polyester zwembad herstellen?

Is de coating los? Of verkrijt de coating? Dan moet je de beschermlaag van je polyester zwembad herstellen. Of zijn er scheuren in je zwembad waardoor het lekt? Er zijn heel wat redenen waarom je polyester zwembad aan herstellingen of renovatie toe zijn. Zo kan het zwembad ook dof worden door het UV-licht en/of belasting met het chloorwater. Maar hoe begin je er aan om een polyester zwembad te herstellen? Wij helpen je me een stappenplan.

Om een polyester zwembad te herstellen of te renoveren, is het noodzakelijk dat je eerst de slechte delen verwijderd. Daarna is het schuren geblazen. Met een schuurschijf haal je de oude toplaag tot op de glasmat weg. Dan kan je het beste zien in welke staat de ondergrond is. Als het nodig is, kan je die ter plaatse herstellen.

Maar ook aan de afwerking moet je nodige zorg besteden. Zo gebeurt de afwerking met een laag precoat. Daarna kun je verder afwerken met een topcoat. Voor de topcoat kan je het best kijken naar een UV-bestendige topcoat. Maar er zijn nog andere zaken die je kan tegen komen tijdens het herstellen van je polyester zwembad. Zo kan je ook te maken hebben met blaasjes in je polyester zwembad. Dat wil zeggen dat er water is binnen gedrongen in de polyester. Dit kan leiden tot osmose of rotting van je polyester. Osmose kan je het best stoppen met een osmosebehandeling. Wat houdt deze behandeling precies in? Wij helpen je met ons stappenplan om osmose tegen te gaan.

  • Allereerst moet je de gelcoat verwijderen waar je osmose op ziet.
  • Daarna ga je de plekken slijpen tot je op de laag komt die niet besmet is met osmose.
  • Wanneer dit gebeurt is, ga je alle plekken met stoom behandelen. Kan je dit niet met stoom doen? Dan kan je de plekken zorgvuldig met water uitwassen.
  • Laat het materiaal goed drogen. Dit kan sneller door gebruik te maken van infrarood.
  • Als het droog is, ga je alles ontvetten om nadien op te schuren. Hiervoor gebruik je het best schuurpapier met korrel 80.
  • Dan breng je best twee lagen aan. Je kan kiezen tussen Sigmacover 280 of Sigmaprime 200. Wanneer je dit gedaan hebt, moet je de vlakken opnieuw glad maken met plamuur om nadien opnieuw een laag Sigmacover 280 of Sigmaprime 200 aan te brengen.
  • Als hechtlaag en meteen ook de laatste laag, breng je Seajet 117 aan. Breng ook twee lagen antifouling aan. Hiervan kan je Seajet 023 gebruiken. Deze epoxy laag is minder vocht doorlatend. Ideaal dus om de osmose tegen te gaan.

Dus als er herstellingen nodig zijn aan je polyester zwembad dan kan je deze uitvoeren dankzij onze handige tips. Na de herstellingen of renovatie kan je genieten van een frisse duik in het heldere water. Heb je toch nog vragen of wil je graag advies bij de producten of herstellingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder zodat je je polyester zwembad kan herstellen en nadien ten volle van genieten.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)