Industriële polyesterwerken

Wij zijn gespecialiseerd in industriële polyesterwerken. Moet er een dringende herstelling aan een silo of tank uitgevoerd worden, dan komen wij ter plaatse de situatie analyseren en zorgen we voor een snelle en adequate oplossing in veilige omstandigheden.

Polyester is een composiet materiaal met wel zeer bijzondere eigenschappen. De vezels zorgen namelijk voor de sterkte en de structuur. Met hars wordt de constructie bij elkaar gehouden. Samen versterken deze dan elkaar waardoor dit tot een hoge sterkte met een zeer laag gewicht leidt.

Het gebeurt helaas wel wat vaker, in welke vorm dan ook, dat een industriële silo lekt of dat er zich osmose in een industriële tank vormt. Daarom is het ook zeer belangrijk dat deze tijdig hersteld worden. Dankzij onze jarenlange ervaring en speciale polyester die we gebruiken zorgen we ervoor dat er na de polyester reparatie geen osmose meer zal vormen.

De reparatie kan, afhankelijk van de situatie, op locatie plaatsvinden maar ook in onze werkplaats. Hiervoor speelt de ernst van de schade een grote rol, maar ook de mogelijkheid om op de desbetreffende locatie met polyester te gaan werken.

Voor de reparatie van polyester brengen we nieuwe polyesterlagen aan die we compleet onzichtbaar aan laten sluiten op de bestaande lagen. De coating brengen we ook aan.

We gebruiken speciale vinylester voor de polyester reparatie 

We werken namelijk met een speciale polyester, namelijk vinylester. Deze specifieke polyester soort is uiterst geschikt voor industriële toepassingen. Dit gebruiken we om zo de ondergrond te beschermen tegen sterke zuren, oplosmiddelen en dergelijke.

De gebruikte polyester beschikt verder ook over een uiterst hoge hittebestendigheid met een uitstekende chemische resistentie waardoor ze het best geschikt zijn in drukkerijen, zware chemische industriële installaties, afvalwerking, waterzuiveringsstations enzovoort.

We hebben een ruim aanbod van industriële polyesterwerken

Wij doen alle soort herstellingen van industriële polyesterwerken. Indien er een speciale vorm of overgangsstuk nodig is dat niet meer beschikbaar is, kan hier ook een kopie van gemaakt worden uit polyester.

Bij ons kan je alle nodige expertise, vaardigheid en apparatuur vinden die nodig is om eender welk polyester werk te ondernemen. Dankzij de eindeloze mogelijkheden dat polyester biedt en de vele manieren waarop het verwerkt kan worden, maakt het echt een ideale materie om te repareren en toe te passen in de industriële sector. Polyester is namelijk zeer licht en toch heel sterk, daarom wordt het vaak gebruikt voor silo’s en tanks.

De levensduur van industriële polyester

Ondanks de stevige kwaliteit van polyester onderdelen, zijn ze geregeld toch nog onderhevig aan slijtage. Dit komt bijvoorbeeld door het intensieve gebruik dat in de industriële sector maar al te vaak voorkomt. Om welk onderdeel van het polyester dat het ook gaat, er zijn altijd verschillende redenen waarom het beschadigd kan worden.

Door onze specifieke specialisatie om industriële polyester te herstellen zijn wij de ideale oplossing hiervoor. We kunnen beschadigde stukken herstellen en onderdelen die niet meer te vervangen zijn kunnen we zelf uit polyester creëren ter verplaatsing.

Dankzij onze kennis, expertise en jarenlange ervaring hebben wij alles in huis om elke reparatie uit te voeren met dezelfde hoge norm en kwaliteit waarin het industriële polyesterwerk oorspronkelijk vervaardigd werd. 

Het gebruik van industriële polyester is uiterst voordelig

Polyester wordt vaak gebruikt vanwege de mechanische sterkte, het lichte gewicht, de corrosieresistentie, de temperatuurbestendigheid en de thermische isolatie dat het met zich meebrengt. Het is ook heel gemakkelijk om allerhande soorten vormen te maken uit polyester, vandaar dat deze ook heel eenvoudig te repareren zijn. De kosteneffectiviteit op lange termijn is ook heel interessant.

Het is goed te begrijpen wat een last een beschadigde tank, silo of ander polyester onderdeel voor uw onderneming kan zijn, daarom zijn de reparaties hiervoor bij ons een prioriteit. Vanaf u ons contacteert zullen we dan ook zo spoedig mogelijk ter plaatse gaan om dit meteen te repareren. Zo heeft uw onderneming geen al te groot verlies bij een groot defect.

Een polyester reparatie of de ontwikkeling van niet meer verkrijgbare polyester onderdelen, wij kunnen het voor u realiseren. Neem daarom gerust contact met ons op, we staan helemaal klaar om je te komen helpen.