Polyester vijvers op maat

By in
5419
Polyester vijvers op maat

Polyester vijvers op maat zijn een ware blikvanger in je tuin. Het is niet enkel een eyecatcher, maar het zorgt ook voor leven in je tuin. Bij Polyester De Schepper maken we polyester vijvers op maat. 

Polyester vijvers op maat heeft dus een extra touch aan je tuin. Vooraleer je een vijver laat plaatsen, is het belangrijk om te weten welke je wil. Wil je een siervijver met enkel planten? Of wil je een gemengde vijver met ook vissen erin? Kies je toch liever voor een specifieke koivijver? Of denk je al aan die warme zomerdagen en heeft een zwemvijver meer je voorkeur? Je ziet het. Er zijn een heleboel soorten vijvers waaruit je kan kiezen. Een duurzame oplossing voor deze vijvers, is polyester. 

Daarnaast moet je ook op voorhand bepalen waar je je vijver laat plaatsen. Het is ideaal als er wat bomen in de buurt staan. Die zorgen dan voor de nodige schaduw. Maar als de bomen te dicht staan, vallen er geregeld bladeren in. Dit kan een nadeel zijn voor jouw vijver, aangezien sommige bladeren ervoor zorgen dat het water verzuurt. De zaden en vruchten kunnen op hun beurt de planten vergiftigen. Daarnaast zijn er nog een aantal voor- en nadelen van polyester vijvers op maat.

Voor- en nadelen van polyester vijvers op maat

Een vijver in polyester is sterker en daarom ook een duurzame oplossing. Vissen kunnen onder andere ratten aantrekken. De polyester zorgt ervoor dat knaagdieren geen schijn van kans hebben. Maar ook wortels kunnen er niet door groeien. Daarnaast hebben polyester vijvers op maat nog een aantal andere voordelen, zoals 

  • Polyester vijvers op maat worden in alle vormen gemaakt en dat voor alle afmetingen. Je kan kiezen voor een vierkante of rechthoekige vijver. Of zie je toch liever een ronde vijver? Ook dat is mogelijk. Daarnaast kan je ook kiezen welke eindkleur je neemt. Wil je gewoon een zwarte vijver? Of heb je toch liever blauw? Alle kleuren zijn mogelijk.
  • Daarnaast kunnen de randen aan de oever mooier worden afgewerkt. Bij een vijverfolie wordt de rand weggewerkt onder een laag aarde, stenen of een houten overstekende rand. Bij polyester vijvers is dit niet het geval. Daar kunnen de bovenranden gelijk worden afgewerkt met de oeverrand. Daarnaast worden ze ook glad afgewerkt. Dus van plooien heb je helemaal geen last.
  • Is er een lek? Dan is dat dankzij de polyester heel makkelijk te herstellen. Bij een vijver met polyester is de kans op lekken ook heel klein.
  • Omwille van het sterke en duurzame materiaal heeft een polyester vijver een lange levensduur. 
  • Een polyester vijver is ook makkelijk in onderhoud.
  • Ben je na al die jaren het kleur beu? Dankzij de polyester is het makkelijk om je vijver opnieuw te schilderen. 

Het nadeel bij polyester vijvers op maat is dat ze relatief duur zijn.

De verschillende soorten polyester vijvers

Voor een polyester vijver op maat kan je kiezen tussen een inbouwvijver of een bovengrondse vijver (zelfstaande vijver).

Een inbouwmodel moet volledig ondersteund zijn, maar dit wil niet zeggen dat de vijver helemaal in de grond moet zitten. Het belangrijkste is dat de wanden van buitenaf op hun plaats worden gehouden. Daarnaast kan je ook opteren voor een zelfstaande of bovengrondse vijver. Deze kan zonder extra ondersteuning bovengronds geïnstalleerd worden. Deze vijvers zijn bijvoorbeeld ideaal voor mensen met kleine kinderen.

Wanneer laat ik best een vijver plaatsen?

De beste periode om een vijver te laten plaatsen, is in het najaar. In die periode liggen de temperaturen lager en is er minder zonlicht. Hierdoor verkleint de kans op algengroei. Daarnaast heeft je vijver ook voldoende tijd om tegen het voorjaar een bacterieel evenwicht te ontwikkelen. Wanneer je er dan voor kiest om vissen in je vijver te plaatsen, laat je die het best in het voorjaar in je vijver. 

Droom jij al van deze eyecatcher in je tuin? Wil je een polyester vijver op maat? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je met veel plezier verder met je vragen. Samen bekijken we hoe we jouw droomvijver kunnen realiseren. Wij brengen een bezoek ter plaatse en maken een ontwerp. Op die manier wordt je droomvijver werkelijkheid. 

 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)