Polyester zwembad op maat

By in
2161
Polyester zwembad op maat

Wil je graag ronddobberen in je eigen zwembad? Wil je graag afkoeling tijdens de warme zomerdagen? Dan is een polyester zwembad iets voor jou.

Wil je graag een frisse duik nemen tijdens de warme zomerdagen? Of droom je er van om die dagen af te sluiten met een aperitief aan de rand van een zwembad? Dan is een polyester zwembad iets voor jou. Een polyester zwembad biedt dan ook een heleboel voordelen. Twijfel je nog? Dan overtuigen wij jou waarom je een zwembad op maat moet aanschaffen.

De voordelen van een polyester zwembad

Een polyester zwembad biedt een heleboel voordelen. Wij lijsten ze even voor je op en overtuigen jou waarom je een zwembad moet aanschaffen.

  • Het eerste grote voordeel van een polyester zwembad is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Deze zwembaden zijn namelijk voorgevormde zwembaden. Ze zijn gemaakt in glasvezel en versterkt met polyester. Het zwembad is opgebouwd uit meerdere beschermlagen. Deze beschermlagen zorgen ervoor dat het zwembad waterdicht is en een glad oppervlak heeft. Ze zorgen ervoor dat je zwembad sterker is, maar ook minder gevoelig voor beschadigingen. Het graafwerk en het aanleggen van het zwembad nemen dus weinig tijd in beslag.
  • Een ander voordeel is dat je deze zwembaden in verschillende vormen kunt vinden. Wil je graag een zwembad met boogvormen of verkies je toch eerder een rechthoekige vorm? Alles is mogelijk met deze polyester zwembaden. Meestal is er bij deze zwembaden ook een voorgevormde trap aanwezig. Deze worden in één stuk verwerkt in je zwembad. Qua keuze voor de trap kan je kiezen voor een Romaanse trap, maar je kan ook kiezen voor een hoektrap. Naast de verschillende vormen, kan je polyester zwembaden ook vinden in verschillende afmetingen en verschillende kleuren. Je vindt ze in het wit, blauw, grijs, lichtgrijs en lichtblauw. Wij raden aan om een lichte kleur te kiezen.
  • Polyester zwembaden zijn ook UV-bestendig.
  • Wat ook een groot voordeel is bij dit soort zwembaden, is het onderhoud. Polyester zwembaden zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Zijn er algen aanwezig op de wanden of de bodem van je zwembad? Dankzij het gladde oppervlak kan je die makkelijk met een borstel verwijderen. Ook vuil wordt makkelijk afgestoten dankzij de gelcoat bij deze zwembaden.
  • Een polyester zwembad heeft ook een lange houdbaarheidsdatum. Deze zwembaden kunnen zeker 10 tot 30 jaar mee gaan, wel afhankelijk van de samenstelling van het materiaal. Kies je voor een polyester zwembad, dan kies je voor jarenlang plezier.
  • Polyester staat bekend om zijn thermische isolerende eigenschappen. Dit gaat er voor zorgen dat het water langs de wanden en de bodem minder snel gaat afkoelen. De grootste afkoeling gebeurt aan de bovenzijde. Dus een goede zwembadafdekking is wel aan te raden. Zo kan je opteren voor een rolluik. Daarmee kun je bladeren en ander afval makkelijk buiten houden, maar een rolluik kan er ook voor zorgen dat kinderen en dieren niet in het water kunnen vallen.
  • De randen van je polyester zwembad kunnen afgewerkt worden met een boordsteen, zwembadtegels of in een houten afwerking. Daarnaast kan je het zwembad ook verder afwerken met een sfeervolle zwembadverlichting. Je kan er ook voor kiezen om naast je zwembad een terras te laten plaatsen. Zodat je zwembad en je terras één geheel vormen. Daar kan je dan de warme zomerdagen afsluiten met een aperitief of een barbecue, terwijl je gezellig keuvelt met familie en vrienden.

Zoals je ziet, heeft een polyester zwembad een heleboel voordelen. Twijfel dus niet langer en gun jezelf een plezier met onze zwembaden. Neem een frisse duik tijdens de warme zomerdagen of dobber rond op een luchtmatras. Heb je toch nog vragen of wil je graag wat meer advies? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag verder op weg naar jouw droomzwembad.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)